Fostul patron de la Dinamo, Ionuț Negoiță, a scăpat de procesul de bancrută frauduloasă, fiind achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Dinamo a deschis procedura de insolvență în 2014, situație din care a reușit să iasă cu bine în cele din urmă. Patronul de la acel moment, Ionuț Negoiță, a fost acuzat de procurori de complicitate la bancrută frauduloasă, care presupune că omul de afaceri și apropiații săi ar fi ascuns cu bună știință o parte din activele pe care le avea clubul Șos. Ștefan cel Mare în acel moment.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât, în cursul zilei de luni, să îl achite pe fostul patron al „câinilor”.
Fostul patron al lui Dinamo, Ionuț Negoiță, a scăpat de acuzațiile de complicitate la bancrută frauduloasă, faptă pe care ar fi comis-o în 2014, când clubul a demarat procedura de insolvență.
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au analizat, însă, probele și au concluzionat că omul de afaceri este nevinovat. De asemenea, în același dosar au fost achitați și ceilalți inculpați – avocatul Valentin Cristian Gheorghiţă, administratorul judiciar Cătălin Andrei Dascăl şi Elena Cosma, acționar al societății care s-a ocupat de procedura clubului.
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti susţinea că aceștia ar fi ascuns active cu o valoare contabilă netă de 16.863.011 lei şi o valoare reală de 5.179.032 lei, constând în stocuri în valoare de 504.158 lei, creanţe în valoare de 4.449.796 lei şi disponibilităţi băneşti existente în casierie şi conturi la bănci în valoare de 225.078 lei, totul cu scopul de a reduce fraudulos creanțele.
Cei patru fuseseră achitați și de Curtea de Apel București, dar ÎCCJ a respins, acum, și acţiunile civile formulate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, Primăria Sector 2 – Direcţia Venituri Buget Local Sector 2, Administraţia Fondului pentru Mediu şi Institutul Naţional de Medicină Sportivă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER